Sunday, 12 January 2014

JANGAN BACA NOVEL NI..

Assalammualaikum. ..

Yes...Jangan baca novel ni....bukannya gua nk auta ke psl novel ni..tp mmg tajuk bkunye mmg cmtu.. Jadi korg jgn slh fhm...




JANGAN BACA NOVEL NI adlh tajuk bku ni tp jgn baca novel ni kalo korg ad penyakit penakut yg serius.. masalah2 dlmn mcm korg ni kuat berimaginasi shgga mnybbkan kemudaratan atau pun lmh smgt atau cpt percaya pd bnde2 tahyul mahyul ni..lg stu sila la jgn baca kalo korg ni lurus bendul shgga korg pun percye bnde ni..ngehngeh..

Well..
Gua bru beli bku ni dlm bbrpa mggu lps...blik dr mph trus bace.... selalunye kalo gua bce novel dlm mase sehari da blh abis bce novel..tp novel penuh misteri dan agak suspen n meremang skit ni gua amik mse 2 ari bru leh abis...hohoho..bkn faktor gua penakut cume gua nk amik bnyak mse skit nk hayati cite ni kononnye laaa.....hehee...

First impression gua ttg novel ni mmg gua igt cite2 antu ala2 movie2 mlyu n cte2 antu yg sllu gua dgr wktu gua kecik...

Tp..jangkaan gua meleset dn mmg lari dr ape yg gua pikir..cite yg unik...dan stiap kali korg bace novel ni msti korg nk tau next part..suspen dn rse ingin tau akn membuak2..hahaha..amikk ko...

Korg takkan expect cite ni akn jd cmni dn yg plg best stiap babak2 dlm cite ni sbnrye berkaitan antra stu sme lain..sbb tula penting nye korg kene tau dn igt stiap cerite sbb at the end akn merungkaikan sglenye..

Abis je bce bku ni..gua trus google penulis novel ni..add fb die..yg bgosnye penulis ni sgt sporting dn mlyn smue pembace yg bace novel ni...dan yg best nye novel  ni x tamat smpai situ je..sebaliknye penulis da buat smbungan nye dimana kite akn tau dgn lebih mendlm psl cite dlm novel ni..gua pun blum beli lg yg kedue ni..tggu gaji la..hikhokhikhok..yg bestnye novel smbngnnye xbertajuk..hanya kulit novel yg berwrne itam dn kosong tanpa tajuk...wahh..ni lg meremang ni..

Gua nk cite bnyak pun mcm xbpe best je kan..so..why not..korg g beli kt kdai..atau korg leh g add penulis die sbb kalo xsilap gua die ad buat promotion kt fb die.so leh la korg beli on9...nama penulisnye Ismi Fa Ismail..

Nak diigtkan skli lg nvl ni bkn cite jiwang2 karat yg korg kene nangis tiap mlm bace ke ataupun nvl yg korg expect hero die mst hensemm mcm aoron ke...no ...no...Cite antu bdk2 pun bkn ye..mmg ckup simple..bhsa yg snng difahami..x peningkan kpla otak n sgt unik lain dr yg lain..ni gua gtau siap2 yg mmg korg takkan expect cite mcm ni..

Ohohohoh...







No comments:

Post a Comment

Lain dari lain punya cerita

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...