Thursday, 30 January 2014

Phytoscience Double stemcell tiada logo halal??

Assalammualaikum...

Bbrpa mggu lps ak ad tulis psl entri nk beli produk double stemcell nii..



Huuuhhh...
Lega sbb nsib baik ak xbeli lg produk ni...
Dgr cite produk ni xde logo halal.. ak tau pun pasal kwn ak wasap kt ak..perghhh...

Tp kt fb je still rmai lg yg dok promote suh beli n join biz diorg ni...enth la..ak no comment pasal mende ni..n rse segan plak nk ckp mende ni kt kwn2 ak yg dok pakat promot kt fb..tp rata2nye diorg pun da tau da pasal ni...serba slh dibuatnye..

kalo nk tau lebih lanjut leh g terjah blog mazidul akmal sidek...di ade tulis bbrpe entri psl produk ni beserta bukti skali..

Rmai gak la yg trkejut..nsib ak survey dlu sblum beli..so lps ni mmg kene berhati2 la dlm pembelian brg on9 ni..lg2 supplemen utk kecntikan n kesihtan...bahaya oooo....

lg2 ak ni yg xtau nk membezakan logo halal tu btul atau tiruan..
lg2 mcm produk ni yg dikatakan rmai artis tempatan da gune..duta die plak xlain xbukan umie aida tu...hishh..pening2..

Xtau mne stu btul ni..jd .. nk slmt jgn guna lg sblum pihak yg berwajib siasat dlu..bace kt blog mazidul ni dia kata pihakk atasan tgh siasat prkra ni...

Jadi....tggu jela..

Sunday, 26 January 2014

Juara penyanyi bkn juara lagu...

Assalammualaikum..

Rasenye mlm smlmm rate2 manusia kat malaysia ni tgk AJL yg berkesudahan lagu Bahagiamu Deritaku nyanyian Hafiz awn nano nano nanooo tu menjadi juara keseluruhan..

Ape2pun mmg gua da jangka lagu bahagiamu deritaku akn mng punye.. x surprise sgt pun..

Utk vokal terbaik mmg xdinafikan milik jac..walaupun gua rase pesaing utk vokal terbaik mmg sengit...

Bagi persembahan terbaik semestinya hafiz walaupun sbnrnye gua nak hyperact mng.. pe nk buat org bnyak undi die..

Ape2 pun bila gua tgk Ajl smlm...smue ok2 la..xde yg havoc sgt..yg best pun part amy search, M Daud kilau n zianaa..

Cume gua agak rase kecian sbb walaupun anugerah juara lagu mengiktirafkan lagu2 terbaik tp gua lbh nmpak penyanyi je yg diangkat n dijulang..rasenye sape yg tgk smlm tau kot bila nmpak hafiz amik trofi n trus bg ucpn .. kecian org yg buat lagu tu..bru nak naik ats pentas .. xde pun org nk bg die ucap atau highlight skit kt diorg yg buat lagu ni..

Last2 AJL abis gitu je..penutup dgn nynyian sang juara..huuuu...bosann...cube bg org yg buat lgu tu nyanyi bru la ad nmpak kelainan skit..hahaha....

Mungkin Ajl perlu lbh tekan pada konsep sbnrye juara lagu tu dimana penulis lirik  dn komposer yg diiktiraf bknye penynyi melainkan penyanyi tu yg buat lagu sendiri...lbh baik buat anugerah penyanyi..haaaa

Ape2 pun tahniah la pada smue pemenang...smue pun da buat terbaik trmasuk org blkng tabir..biasela ade kurg skit...

Lagi stu utk tema AJL GAME ON x terase sgt pun game nye..hahaha.. pe2 pun gud job org yg buat ajl ni...

Peace yo....

Sunday, 12 January 2014

JANGAN BACA NOVEL NI..

Assalammualaikum. ..

Yes...Jangan baca novel ni....bukannya gua nk auta ke psl novel ni..tp mmg tajuk bkunye mmg cmtu.. Jadi korg jgn slh fhm...




JANGAN BACA NOVEL NI adlh tajuk bku ni tp jgn baca novel ni kalo korg ad penyakit penakut yg serius.. masalah2 dlmn mcm korg ni kuat berimaginasi shgga mnybbkan kemudaratan atau pun lmh smgt atau cpt percaya pd bnde2 tahyul mahyul ni..lg stu sila la jgn baca kalo korg ni lurus bendul shgga korg pun percye bnde ni..ngehngeh..

Well..
Gua bru beli bku ni dlm bbrpa mggu lps...blik dr mph trus bace.... selalunye kalo gua bce novel dlm mase sehari da blh abis bce novel..tp novel penuh misteri dan agak suspen n meremang skit ni gua amik mse 2 ari bru leh abis...hohoho..bkn faktor gua penakut cume gua nk amik bnyak mse skit nk hayati cite ni kononnye laaa.....hehee...

First impression gua ttg novel ni mmg gua igt cite2 antu ala2 movie2 mlyu n cte2 antu yg sllu gua dgr wktu gua kecik...

Tp..jangkaan gua meleset dn mmg lari dr ape yg gua pikir..cite yg unik...dan stiap kali korg bace novel ni msti korg nk tau next part..suspen dn rse ingin tau akn membuak2..hahaha..amikk ko...

Korg takkan expect cite ni akn jd cmni dn yg plg best stiap babak2 dlm cite ni sbnrye berkaitan antra stu sme lain..sbb tula penting nye korg kene tau dn igt stiap cerite sbb at the end akn merungkaikan sglenye..

Abis je bce bku ni..gua trus google penulis novel ni..add fb die..yg bgosnye penulis ni sgt sporting dn mlyn smue pembace yg bace novel ni...dan yg best nye novel  ni x tamat smpai situ je..sebaliknye penulis da buat smbungan nye dimana kite akn tau dgn lebih mendlm psl cite dlm novel ni..gua pun blum beli lg yg kedue ni..tggu gaji la..hikhokhikhok..yg bestnye novel smbngnnye xbertajuk..hanya kulit novel yg berwrne itam dn kosong tanpa tajuk...wahh..ni lg meremang ni..

Gua nk cite bnyak pun mcm xbpe best je kan..so..why not..korg g beli kt kdai..atau korg leh g add penulis die sbb kalo xsilap gua die ad buat promotion kt fb die.so leh la korg beli on9...nama penulisnye Ismi Fa Ismail..

Nak diigtkan skli lg nvl ni bkn cite jiwang2 karat yg korg kene nangis tiap mlm bace ke ataupun nvl yg korg expect hero die mst hensemm mcm aoron ke...no ...no...Cite antu bdk2 pun bkn ye..mmg ckup simple..bhsa yg snng difahami..x peningkan kpla otak n sgt unik lain dr yg lain..ni gua gtau siap2 yg mmg korg takkan expect cite mcm ni..

Ohohohoh...







Wednesday, 8 January 2014

Double stem cell..tlg cite ckit??

Assalammualaikum. ..

Da 2 minggu ak ad kt Ipoh..bercuti kt kg ngn family ak...ahh..lega ak dpt duk kt kg...hohoho..

Ok geng..

Lately ni wall fb ak pnuh dgn produk yg dikata kan hangat di pasaran...hikhok hikhok...

Penuh wall dgn testimoni la...bisnes la..mcm2 la...
So ... ak mcm excited gak nk tau pekebende smue ni...

Katenye utk kesihatan dr ats ke bwh..luar dn dlm..tp yg plg penting skli utk kecntikkan...well..ak mmg suke bab mencntikkan diri ni..hahaha...

Almaklum la kulit x mcm mulus putih gebu cntik bersinar...so lately ni keje ak duk mengusha je produk ni..

Ak survey ckup2 psl produk ni..yela kalo serasi ngn kulit dn badan ak ni leh la ak blnje mak ayh ak pkai gak bende ni..bru keluarga ak ni sihat dn cntik2..hohoho..


Tau x produk pe...katenye dr produk berkhasiat yg diberi nama double stem cell...tau x pekebendenye..
Ok..ak xleh explain sgt sbb ak sndri pun xcube lg..tgh nk survey lg..korg leh google sndri la..ngehngeh..

Dgr cite produk ni pun leh buat duit..kate diorg la..so ak xtau la cmne sbb ak sndri pun blum cube lg...

Tp niat dlm hati mmg nk beli produk ni...hohihi..

So..minx korg yg tau menahu psal produk ni atau yg btul2 pernah cube..meh la kongsi atau cite ckit kt ak..spy ak dpt skit keyakinan nk membeli produk ni..


Ngehngeh...

Kalo lps ni ak da cube..kalo ok..ak leh bg testi ak kt korg..sharing is caring kan?? Haktuihhh..



Friday, 3 January 2014

ade nadi ...

Assalammualaikum. .

Rasenye last entry ak adlh pd thn bru 2013.. dan lps tu agak setahun gak ak x tulis/ update ape2 kt blog ni..
So..ini first entry ak utk thn bru 2014 ...

Amacam..??

Ok..ak mcm tgh xbtul n msih dlm keadaan bru sedar dr koma..

Ok ..straight 2 da point.. masa ak agk terhad dlm mse setahun yg lalu..busy dgn study, keje , family snng kata kehidupan gua sdg sarat ngn mcm2 bende.. 

N for this new year 2014 ni ak ....


Ak xtau sbnrnye...mcm ak ckp td ak bru sdr dr koma...

Ye...

Yes...

Yeah.

Ok.. terlampau bnyak yg ak lalui dlm mase sthn yg lalu.. jd ak agak blur dgn khidupaan skrg... krohhhh...

So... 

Ak cume nk ckp  tulis yg slmt dtg thn bru 2014..




** Disbbkn trlmpau lame tggl kan bende alah ni..so..ak agak ak nk jln2 kt blog yg sedia ad...krohhhhh...
 



Lain dari lain punya cerita

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...