Tuesday, 24 April 2012

Cerita Malam

Bismillahirahmanirrahim....

Sehari sebelum aku mengetahui mengenai kisah histeria yg dikaitkan dgn mawar putih punca histeria tu..aku bercerita dan sembang2 ngn kwn ak pasal citer2 hantu ni..tp lebih kepada pengalaman di'usik'....jd kali ni aku bace kt tenet mengenai 61 org terkena histeria..fuhhhh...dasyat nye....

Tetibe aku terasa mcm nk kongsi ckit kejadian2 yg seram yg pernah aku atau org terdekat pernah alami...puihhhh....

well...so far aku xpernah kene la bab2 histeria ni..mmg minx xnk dpt punn...kekeke...
meh aku cite waktu aku kecik2 mcm ne...well...dulu aku n family dok kt umah yg telah di berikan olh majikan ayh aku..umh tu umh papan je dimana kalo korg nk mandi ke nak berak ke mmg bukan dlm umh..semunye kt lua umh...ala2 mcm kt kg gitu...so b4 tgh2 mlm tu lbih baik kosongkan pe yg ade dlm perut tu ..lgpun ayah aku bukan la keje pegawai bank ke pe..tp pegawal keselamatan @ guard...kekeke...so..mmg umah tu diberikan sbb dekat dgn opis ayah aku ..,puiii...
mksud aku opis majikan ayh aku...snng nk jaga..so kami anak beranak duk la ctu...free of charge xyah byr pe2...hanya duk ctu jaga opis je..gaji jln...kekeke....

gamba ikhsan dr pakcik google....seram x???kekee...

umah tu mmg btul2 bersebelahan ngn kem askar..so mmg mudah la dpat tgk askar duk kawad pagi2 buta..buat memekak je..dan yg plg utama..hanya kami anak beranak je yg duk kt tmpt tu..kuang..kuang....krg asam punye majikan..kasi la jiran sekor dua...

kalo x silap aku dlm aku masih bersekolah rendah bende ni jd kt aku...
first2...waktu tgh mlm..tgh sedap2 tido..tup tup...aku dgr bunyi org mandi..bnyak kli dgr bunyi org dok cebok air...emm..dah imagine tu...

puiiii...spoil btul la...xpe2 die mandi je tu....second time tetibe aku terdengar bunyi org tengah mengheret something yg aku igt ade org ngh heret penyodok smpah...watdehell heret mlm2 buta..... heret la bende lain...puiiii..

ini plak terjadi sendiri kt akak aku..yg die sendiri cite kt aku...waktu mlm tu dlm kul 10 lbh cmtu kkk aku duk mandi2..pastu die terdengar bunyi org duk gergaji paip...lg lama mkin dekat bunyi tu..lg lama akak aku mandi rase mcm paip kt bilik air tu  mcm kene digergaji..so akak aku pe lagi..dok pakai siap2 tuala trus keluar smbil tgk blkg bilik air...puiiii...mmg xde org la kan mlm2 ni..pe lg cabut masuk dlm umh cpt2 la....kaco btol la...

bende tu jd smpai la ak besar..lbh kurg aku dah naik sekolah menengah la..waktu tu..ok ckit...xde bende nk ganggu da...kekeke..so kami beradik da lali ngn bende tu...so bile ade je org duk heret ke mandi ke tgh2 mlm..kami buat dunno je...bukan bende tu tau pun kan..kekeke,,..

skrg da besar..xde lg bende2 nk kaco kan..kalo die nk sgt pun..sllunye kaki aku akn ade lebam tetibe..itu pun wktu dlu2 je ade.....so mak ak akn ckp..ni kene gigit hantu ni...ish3...mcm xde bende lain die nak gigit kan....

tula.....bnyak sgt bende jadi...itu blum lg ak cite lg cmne aku duk kt poli sabak bernam dlu...poli yg jauh nun kt hutan...line pun susah nk dpt...puiiiii......

p/s : Selalu amalkan membaca ayat Kursi..I'Allah..sebagai pelindung diri kita...






7 comments:

  1. Serammmmnya...... malam yang sejuk lagi ni..... fuhhh

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. huhuu..entah la..tetibe je ade....huhu..

      Delete
  4. memang dah laluan dia kot, kita manusia ni je menumpang kawasan diorang..sbb tu kena kacau...

    blogwalking sini ;p

    ReplyDelete
  5. hantu ni nak kena lempang sekali dua kot ni..hehhee

    #jangan takut,tuhan kan ada^.^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaa..bertuah la kalo dpt lempang diorg..hehehe...

      Delete

Lain dari lain punya cerita

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...