Tuesday, 24 April 2012

Cerita Malam

Bismillahirahmanirrahim....

Sehari sebelum aku mengetahui mengenai kisah histeria yg dikaitkan dgn mawar putih punca histeria tu..aku bercerita dan sembang2 ngn kwn ak pasal citer2 hantu ni..tp lebih kepada pengalaman di'usik'....jd kali ni aku bace kt tenet mengenai 61 org terkena histeria..fuhhhh...dasyat nye....

Tetibe aku terasa mcm nk kongsi ckit kejadian2 yg seram yg pernah aku atau org terdekat pernah alami...puihhhh....

well...so far aku xpernah kene la bab2 histeria ni..mmg minx xnk dpt punn...kekeke...
meh aku cite waktu aku kecik2 mcm ne...well...dulu aku n family dok kt umah yg telah di berikan olh majikan ayh aku..umh tu umh papan je dimana kalo korg nk mandi ke nak berak ke mmg bukan dlm umh..semunye kt lua umh...ala2 mcm kt kg gitu...so b4 tgh2 mlm tu lbih baik kosongkan pe yg ade dlm perut tu ..lgpun ayah aku bukan la keje pegawai bank ke pe..tp pegawal keselamatan @ guard...kekeke...so..mmg umah tu diberikan sbb dekat dgn opis ayah aku ..,puiii...
mksud aku opis majikan ayh aku...snng nk jaga..so kami anak beranak duk la ctu...free of charge xyah byr pe2...hanya duk ctu jaga opis je..gaji jln...kekeke....

gamba ikhsan dr pakcik google....seram x???kekee...

umah tu mmg btul2 bersebelahan ngn kem askar..so mmg mudah la dpat tgk askar duk kawad pagi2 buta..buat memekak je..dan yg plg utama..hanya kami anak beranak je yg duk kt tmpt tu..kuang..kuang....krg asam punye majikan..kasi la jiran sekor dua...

kalo x silap aku dlm aku masih bersekolah rendah bende ni jd kt aku...
first2...waktu tgh mlm..tgh sedap2 tido..tup tup...aku dgr bunyi org mandi..bnyak kli dgr bunyi org dok cebok air...emm..dah imagine tu...

puiiii...spoil btul la...xpe2 die mandi je tu....second time tetibe aku terdengar bunyi org tengah mengheret something yg aku igt ade org ngh heret penyodok smpah...watdehell heret mlm2 buta..... heret la bende lain...puiiii..

ini plak terjadi sendiri kt akak aku..yg die sendiri cite kt aku...waktu mlm tu dlm kul 10 lbh cmtu kkk aku duk mandi2..pastu die terdengar bunyi org duk gergaji paip...lg lama mkin dekat bunyi tu..lg lama akak aku mandi rase mcm paip kt bilik air tu  mcm kene digergaji..so akak aku pe lagi..dok pakai siap2 tuala trus keluar smbil tgk blkg bilik air...puiiii...mmg xde org la kan mlm2 ni..pe lg cabut masuk dlm umh cpt2 la....kaco btol la...

bende tu jd smpai la ak besar..lbh kurg aku dah naik sekolah menengah la..waktu tu..ok ckit...xde bende nk ganggu da...kekeke..so kami beradik da lali ngn bende tu...so bile ade je org duk heret ke mandi ke tgh2 mlm..kami buat dunno je...bukan bende tu tau pun kan..kekeke,,..

skrg da besar..xde lg bende2 nk kaco kan..kalo die nk sgt pun..sllunye kaki aku akn ade lebam tetibe..itu pun wktu dlu2 je ade.....so mak ak akn ckp..ni kene gigit hantu ni...ish3...mcm xde bende lain die nak gigit kan....

tula.....bnyak sgt bende jadi...itu blum lg ak cite lg cmne aku duk kt poli sabak bernam dlu...poli yg jauh nun kt hutan...line pun susah nk dpt...puiiiii......

p/s : Selalu amalkan membaca ayat Kursi..I'Allah..sebagai pelindung diri kita...






Wednesday, 18 April 2012

Sabar menanti..harapan ku musnah...

Suatu ptg yg nyaman lg bersih indah dan permai tnpa ade sbrg perhimpunan bersih mahupun kotor.. watmende ko ckp gini....pe jadah mengkarung ni eh...ok whatsoever aku beriya mengada nk tulis mende ni....

ko pehal????
ok2...lekluuu...ok..back to the story...aku balik je dr keje ptg tu..kirenye dlm pkul 2.30 pm la...sbb aku keje shfit pg hari ini..so trnmpak ade alien2 yg dok keje mengambil dara org..aku pun da lama x bg dara aku...

haa...mule la tu dok pikir bende mencarut...aku sokmo je menderma dara @ bhsa sopan nye menderma darah bile ade je pihak dr pusat derma darah dtg kt spital ni..so aku pun cam excited je nk g derma sbb lame gile barbie x pegi derma kan..

so..aku decide balik ostel dlu sbb nk amik buku derma drh aku....so mcm biasa la..jln2 terkedek dan tersipu2 g balik...fuhh..da la panas terik xde spe yg bangsat baik hati nk bg pnjm pyung..so...smpai je blik..nmpak roomate aku dok ats katil x tukar2 baju lg..bau pun cam haram jadah sedap je kan...

so..aku ckp kt die nnti teman aku g derma dara tau..die pun angguk2 geleng ngn aku...pastu die ckp nnti sat...nk tggu sorg lg kwn die sbb diorg nk g balik spital nk g cari keje aka nk menyiapkan cross yg x siap2 lg...watdehall??

so..aku pun angguk2 dan geleng2 gak la kt die..so dlm masa tgh tggu tu..kitorg dok sembang la pasal menderma dara ni..aku pun excited la cite kt die kebaikkan yg ko dpt stlh derma dara ni....bla...bla.....

lame gak ak tggu....ketiak pun da bau sate da...last2 aku ckp kt roomate aku..kalo cmtu aku nk g mkn ubat sat la..sbb last week bru je aku amik ubt antibiotik sbb mata aku ni sakit akibat infeksi yg bnyk keje kt wad,,,.

puiihh...

yg mmg tetibe je tgn aku terselak muke surat blkg buku derma dara tu..dan kt situ tulis anda layak menderma jika anda sihat hari ini..bla..bla...dan tetibe aku terbaca anda layak menderma jika tidak mengambil ubat seperti antibiotik dan alkohol...watdehall???

puiiii...

punye lame ak tahan nk g berak semata2 nk derma dara..alih2...aku x jadi derma....puihh..
sakit ati teman..

korg pahe dop????

p/s : da seminggu x berak..huwaaaa....saborrr jela...

**ni gila punye org..





Sunday, 15 April 2012

Bakal imam ku seorg pilot????

Bismilahirrahmanirrahim...

Bakal suami ku seorg pilot...sebab ape aku pilih pilot sbb encem kan..lagi2 pakai bju uniform..smart gitu....pastu kaya plak leh g travel jauh2 kan...pastu...bla bla bla...ya..imaginasi utk bersuamikan pilot sgt2 tggi.....

gmba ikhsan dr pakcik google...

So smlm aku tgk cite landasan cinta kt tv3..yg slot cerekarama tu..ok..best cite tu...kelakar...dan mungkin akan membuatkan ramai wanita2 di luar akan berangan2 terlebih..bak kata watak nisha lakonan tasha shila dlm cite tu...x salah nk berangan kan..alih2..mmg betol dpt suami pilot....

tapi...itu semua dlm cite je..btol dop...rase nye mmg pekerjaan akan menjadi keutamaan dlm memilih calon suami..yela nak cari yg btol2 kukuh kewangan nye....cmne nk sara hidup kan..??( dlm ati aku nk dpt suami cikgu..kekeke..)

tp itu semue cite je...mmg kite akn berangan nk laki mcm ni la mcm tu la..tp jodoh kite hanya Dia yg tahu....drpd berangan nk dpt suami pilot..doktor...engineer...baik kita berdoa supaya suatu hari nnti kita akn dipertemukan dgn bakal imam kita yg mmpu mmbimbing kita ke Jannah...peace no war..sekadar pandangan drpd aku yg blum jumpe jodoh lg..hihihi..=)

gamba ikhsan dr pakcik google..

p/s : suke watak Attar dlm cite 7 petala cinta...





Saturday, 7 April 2012

Jumpe lagi..!!

Bismillahirahmanirrahim.....
Alhamdulillah..hari ini aku dapat abiskan seminggu praktikal aku di wad 3B (surgikal lelaki)....berbanding dgn wad2 yg lain..rasenye...wad ni antara yg terbaik dan terbest perrnah aku masuk...first day msuk wad ni agak xtau nk buat pe..sbb smunye mcm xde keje je..berbanding wad sblum ni...kerje smpai x cukup tgn..mmg penat...lg2 wad medikal...perghh....balik pun lmbt... trus trg ckp staff nurse, ppk , doktor n patient..semunye baik2 n best2 belaka..ari kedua berjalan spt biasa...krje dpt abis kan dgn cpt sbb kebanyakkan patient memberi kerjasama dan x ramai sgt pun patient..dlm 20 org gitu...tp kalo kt medikal..perghhh..ad yg smpai mencecah 70 org..staff nye da la ckit...mne x ckup tgn nye... smua patient kt ward 3B yg accident punye pasal..aiyo....mmg laki2 ni ganas2 btol...

Monday, 2 April 2012

Kita Tanye Ustaz Azhar Idrus Jawab!!!!!

Bismillahirahmanirrahim......

Smlm tgh jln2 kt the store..g singgah jap kt kedai buku..ok..saje nk tgk buku pe yg ade...
Pastu trjumpe la buku ustaz Azhar idrus..yg popular benor kt fb tu..hihihi...so...tnpa perlu nk pikir ke pe....trus amik dan beli...RM 15 harge die...so sesape yg rase2 malu nk tnye soklan kt UIA tu xyah pening2 kan kepala...beli jela buku die..bnyak bende yg kite xtau akn jadi tau..ok...

Tadaaaaaaa..ni die bukunye.............


ni pulak antara tajuk2 yg dipersoalkan...bnyak lg sbnrnye ni...




ni antara soalan dan jwpn yg menarik minat ak utk mmbaca ...hihihi....lalalala..





p/s : so..pe tggu lg..g la beli..murah je....novel cintan cintun boleh beli takkan buku ni xleh kot..hihi..peace no war...sape yg rase xckup lg soklan kt dlm buku ni..leh usha kat sini.......

Sunday, 1 April 2012

Hati kita...tapi bukan milik kita....

Bismillahirahmanirrahim....
Syukur hari ini keadaan berjalan seperti yg diharapkan..
Planning smlm ialah pergi ke TS...ok..bukan Times Square ye..The  Store je...
so mcm biasa berjln dgn kwn..usha2 brg..smbil shopping skit...
so wktu tgh mkn kt KFC...kwn aku yg duk sebelah aku ni dok msg je...bukan stu tp dua fon beb..ok..xpe..mungkin fon utk msg mak die yg lg stu tu utk msg abe die...hihihi..

Bile da balik bilik aku tertanye2...hmm...bila lg plak aku nk merasa ade abe ni..hihi..blum ade yg berkenan dan megusik jiwa, jantung dan kalbu lg...huhu...bila la nk rasa cinta ngn abe ni kan..

Lain dari lain punya cerita

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...