Sunday, 4 March 2012

satu hari di Jusco....

Bismillahirahmanirrahim...Segala Puji bagiMU Ya Allah Tuhan Semesta Alam...
Syukur Ya Allah kerana Engkau telah memberi peluang kepada ku untuk merasa nikmat hidup..


gamba hiasan dari pakcik google.....
Cerita aku hari ini bermula lepas aku buat decision nk kua date ngn bf aka bestfriend ak yg da lama x jumpe since aku tinggalkan poli dlu..huhu...ok..dlm pkul 2 lbih lps solat zuhur aku n kwn ak brtolak ke jj..lbh kurg pukul 3 ktorg pun smpai..ktorg pun trus g tgk tiket wayang..tkot tiket filem adnan sempit 2 abis la..tup2 pegi.. tggl seat depan je..mmg x la..sakit tengkuk nk tgk..so ktorg decide tgk cite ghost rider....walaupun mcm blur2 ckit psl cite ni..tp beli gak la..hihi..so dpt tiket kul 3.45 pm..ade lg baki 45 minit kitorg mkn kfc..pegi punye pegi mmg penuh mcm ape je..[ org bru dpt gaji ke pe ]...nk x nk g gak la sbb lapo punye pasal..beratur punye la pjg tp naseb ade tmpt nk duduk..fuhh..dugaan2..pastu mkn cpt2 rase mcm nk tercekik sbb x suke msuk panggung wktu org da ade..tu mmg kitorg punye style la..tp kitorg lwt gak gara2 ayam kfc beso sgt..hihi..[ alasan xleh pakai tol ]...pastu msuk tgk org mmg da ramai..pergh..kitorg pun start la mencari2 seat kitorg..bwk kua tiket sbb x ingt seat no bape...C11 dan C12..aikk..da rse cam pelik da coz kalo C tu mksudnye seat depan tu..hampeh..mmg btoi seat depan..perghhh...mcm mne leh bg seat depan ni...td mse beli amik seat blkg..perghhh..sentap abis...nk xnak duit da abis beli so duduk gak la..dugaan lagi...huhu..tp pe2 pun cite tu bestt gak la..hihi..kua je dr panggung g jln2 cuci mata tgk ade sale ke x..hampeh...blom ade lg...Hah!! kt cni la mmg tragis btol bg aku la...huhu..

tgh syok jln2 smbil gosip2 ngn kwn ak..tetibe ak nmpak org laki lbh kurg umur dlm 50 an la... pakai selua pendek n bju merah smbil bwk beg plastik pe tah dtg dr arah depan..ak tgk seimbas lalu je..mmg x syak pe2 pun... lps tu ak pun lalu melepasi dia dan x semena mena..PAANNGGGGGG!!!!!...[ bunyi tembakan ke..tak2..jgn slh phm ] ..perghhh...sakit tulang blkg ak..ade ke ptot org tua tu g tumbuk blkg ak mggunakan tgn die yg keras mcm kayu tu lps tu trus blah mcm tu je..mak oiii..sakit nye..pesal die buat aku cmtu..ak x kenai die pun..tetibe je...dlm kepala hotak ak da pikir mcm2..die ni nk mandrem ke atau die ade ltk pe2 kt blkg ak..perghh..seram beb...mmg dugaan btoi ak arini..trus trauma ak dibuatnye..kwn ak duk trcengang2 tgk ak..perrghh...nseb baik dia tumbuk blkg kalo depan..mmg ak report polis trus...huhu..mmg ak rase org tua tgh mabuk kot..x pasal2 ak plak yg kena...


Abis pasal part tu...ktorg pun decide nk balik sbb da nk maghrib da kan...so tgh jln2 nk kua dr bgunan tu tetibe je ade org gaduh plak..emosi btoi...diorg dok tolak2 bahu gaya mcm x puas hati la..pe2 jela..yg penting ak dpt balik ngn selamat arini memandangkan date ak arini x bpe best disebabkan mcm2 bende brlaku..huwaaaaaaaaaaaa...


p/s : pada wanita2/gadis2/ank2 dara sekalian..berhati2 la ketika seronok sgt nk berjalan atau shopping...shopping2 gak..wktu solat kene solat gak..jgn jd mcm ktorg td..window shopping smpai x ingt da msuk mghrib..huhuhuhu...

No comments:

Post a Comment

Lain dari lain punya cerita

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...