Monday, 5 March 2012

Minat aku pada cikgu.....

Bismillahirahmanirrahim...

Cerita ni berdasarkan pengalamn yg telah dialami oleh aku sendiri...sudah agak lama tinggalkan alam persekolahan..hihi..mesti korg pun rindu nk jadi budak sekolahkan..

Aku mengenali seorg cikgu lelaki pada umur aku 12 tahun..yup...waktu tu aku masih darjah 6..mengenali cikgu bukan sebab dia mengajar aku tp dia menjadi jurulatih utk pasukan elit sekolah..dan ak terlibat dalam mewakili sekolah dalam sukan .... [mmg kuat bersukan aku ni...]
dan memang x dinafikan sebagai budak kecik yg bru nak meningkat remaja pastinya akn ada perasaan minat dan suka tu muncul..begitu gak aku..dan cikgu seorg yg sgt sporting dan melayan semue kerenah pelajar2 nya...myb disebabkan umurnye yg masih mude..lbh kurg dlm 24 thn wktu tu dan die juga merupakan cikgu praktikal disitu....

Adat kehidupan... pertemuan akn berakhir dgn perpisahan..setelah tamat darjah 6 aku melangkah msuk ke sklh menengah..mmg kenangan bersama cikgu tidak aku lupakan..dan aku masih menggangap cikgu adlh slh seorg guru yg aku minat gile....dan masa berlalu dgn sgt2 cpt..aku selamat menamatkan form 5...sementara menunggu result spm..aku bekerja di guardian..dan cerita cikgu menjadi cerita lama yg kalo diungkit mau tergelak terguling2..hihi..x sangka hampir 5 thun tidak berrjumpa..satu hari aku ditugaskan utk mnjadi cashier pd hari itu...seorg llki dtg dan meletakkan brg di kaunter utk membyr..die hanya tersenyum ..dan terkejut aku melihat cikgu dihadapan..dup dap gak la jantung aku..dan tidak ku sngka die mengenali dan mengingati aku..dan dia sempat bertanya.."awak da kahwin ke"...sambil ak tersengih2.."blum lg cikgu..mude lg.."..hihi..dan die senyum smbil ckp kt aku.."saya pun x kaahwin lg.."..alamak..cam ade can je..hihii..dan aku sendiri terkejut cikgu meminta no fon aku...wahh..so sweet la cikgu ni..balik je umh trus ak bukak fb cari nme cikgu..yeahh..jumpe gak...add die dan die pun approve..mcm biase lps tu msg2 die..tp wktu tu aku xde la minat sgt atau suke kt cikgu..rase mcm die tu abg aku je...risau gak tkot2 cikgu minat kt ak plak...hihiii..[kuat perasan aku ni ]..kemudian kami lost contact..fb die pun x function gak...msa berlalu dgn pantas...last2..trnmpak fb die semalam.wahhhh..cikgu da kahwin dan mempunyai seorg cahaya mata...x sngka..aku kenal cikgu waktu sekolah rendah..dan akhirnya die berkahwin dan da ada seorg anak..apa2 pun..cikgu tu adalah pengalaman dlm  khdupan aku..die sgt baik dan peramah..cume aku je terlebih perasan..hihihi...

semoga dia sentiasa bahagia disamping keluarga yg tercinta...

p/s : korg ade tersangkut ngn cikgu korg ke???hihi..

1 comment:

  1. jom join segmen first saya dan bff saya..
    http://lavender498032.blogspot.com/2006/03/segmen-amalina-yaakub-dan-rayha-rozi-ay.html

    ReplyDelete

Lain dari lain punya cerita

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...