Friday, 30 March 2012

Allah lebih tahu....

Bismillahirahmanirrahim....
Syukur sgt kerana ak dpt mengharungi satu hari ini dgn jayanye...exm pun da abis...so boleh kite enjoy rest kan minda....

so,,...rancangan aku mlm ni mkn ngn roomate.... arini aku di ajak oleh roomate aku utk mkn kt luar ... memandangkan kitorg lps ni da x jumpe sbb ak akn start membusy kan dri di tmpt praktikal so kitorg abis kan masa g mkn mlm sme2...
so...dlm tgh siap2 nk g kuar..tetibe aku trnmpak bungkusan kek kt ats meja..bile pikir2 balik bukan ari jadi aku pun..emm.musykil2..

Thursday, 29 March 2012

Menangislah.......

Bismillahirahmanirrahim......

Kenapa menangis????
Itulah lumrah manusia..tidak salah untuk menangis..menangislah kerana jiwa manusia mudah tersentuh...takde sape ckp kalo menagis tu berdosakan..jadi menangislah jika itu dapat melegakan perasaan yang  bergelodak..

Thursday, 15 March 2012

Lepas Gian..............

Bismillahirahmanirrahim.....

wahhh..lapaaaarrrrr....

mak... sy nk karipap mak....huwaaaaaaaa,,....




















mak...saya nak nasi lemak air tgn mak..huwaaa,,,,,,,




















p/s : pergilah merantau ceruk mana pun...negeri sendiri gak yg sodap mata memandang... makkkk...nak balik umh.......!!!!!!!!!!!!huwaaaaaaaaaaaa...

Wednesday, 14 March 2012

Jom jadi geng KAMI BLOGGER MALAYSIA

Bismillahirahmanirrahim...

ye..memang saya anak Malaysia...korg plak???


jom korg memeriahkan lg Geng Kami Blogger Malaysia...

so sape kt cni  anak jati perak..???

yeah..tahniah..kerana saya pun anak jati perak..kejor yob kejor...

sy tag korg..haraap korg join...=)


Tuesday, 13 March 2012

SEGMEN: Lets Be Friend...

Bismillahirahmanirrahim....

ok..hari ni duk bw je..so tetibe nmpak mcm2 segmen dan GA..tp xtau nk join ke x..*winkwink..so pagi hari ni nk join stu je segment..

jeng..jeng..jeng...



ok..so..Lets Be Friends..

Nama Femes : cik Chamilah

Umur : emmm..rase2 nye 20-an kot..hihi

5 bende yg paling suke :

  • melukis ( walaupun sbenrnya x pandai..huwaaa..)
  • dengar lagu (  asal dgr lagu je msti tido..tu yg suke tu..hihi..)
  • cuti ( kan bgos kalo belajar setahun..cuti setahun..hihihi..)
  • aktiviti lasak ( ok..sy suke bersukan..lg2 kalo mendaki ke..pegi hutan..ke..ok..boleh call sy ye kalo korg xckup geng .hihi..)
  • duduk kt tepi pantai..( yg part ni mmg suke gile..lg2 kalo pegi time pagi2 buta..pastu baring kt tepi pantai smbil dgr lagu...hihi..pagi2 xde org sgt kt pantai..kalo ramai org xleh nk feeling...hihi..)
ok..abis da..so spe nk berkawan..meh2..join bende ni...klik je kt banner tu....

mangsa terbaru...hihi...saya tag korg yee...





Sunday, 11 March 2012

Jangan bunuh semut!!!

Bismilahirahmanirrahim..

ok..korg mungkin da tau..tp aku x tau..huhuhu..so.meh kite kongsi sme2 ek...
tgh syok2 berfb..skli trjumpe mende ni...


ok..kalo korg rase nk tau pe2..leh tgk sini.....sharing is caring...

p/s : jgn gelak kt aku ye sbb bru tau pasal mende ni skrg..huhu..


 


Saturday, 10 March 2012

Segmen : PROMOTER FOLLOWER BLOG

Bismillahirahmanirrahim....

korg boring???
aku boring..
meh2 join..



p/s ; klik banner tu kalo korg nk join...winkwink..

Friday, 9 March 2012

Batu belah batu konkrit...

Bismillahirahmanirrahim....

tq pakcik google..


ok..aku tau aku ketinggalan zaman sbb semue org da tau lagu ni aku plak bru tau td..huhu...tp ak nk ckp gak psl lagu ni..

ok..first time dgr td kt XFM waktu tu dlm kete..first2 tergelak gelak gak sbb pelik pesal pnyanyi prmpuan tu nyanyi batu belah batu konkrit..[ xtau pun tajuk lgu die mcm ni..]....bukan sepatutnya batu belah batu bertangkup ke...

Dengar punye dgr..wahhh..mendalam gak lirik lagu ni..so balik je umh trus cari kt Utube..ok..aku tgh layan lagu ni...

layannnzassss...


 p/s : hayati lirik lagu die naa..


Wednesday, 7 March 2012

Aku jadi Perempuan....

Bismillahirahmanirrahim....

ni cuma gamba hiasan...tq pakcik google..

Mungkin aku adalah org yg lmbt utk update pasal Hari Wanita Sedunia ni..hihi...teruknya aku sbb bru dpt tau pasal Hari Wanita ni smlm....
Sebenarnya aku amat2 la bangga menjadi seorg wanita/gadis/perempuan atau apa2 jela panggilan...

Waktu aku kecik2 aku sllu ckp kt mak nape aku kene jd perempuan..da la susah..nk kuar rumah xleh..nk kene beli brg yg dlm2 tu la..lps tu  naik sklh menengah dtg pulak permulaan 'kwn baik'..mmg xsuka la..lps tu kene pakai tudung la..kalo nk lepak mlm2 ngn kawan kompem xleh..benci tau....lps tu waktu kenduri yg perempuan semue duk dapur..laki sonok je x tlg pe...pastu kite kne basuh pinggan la masak la...kalo x tlg mak masak ckp kita anak dara pemalas la..ape la..TAK SUKE....TAK SUKE.....

Tapi biasalah waktu kecik2..pikiran pun ngokngek lg.kan..bila da besar..aku baru tau menjadi seorg wanita tu la yg paling seronok..bertuah aku menjadi seorg wanita....siap ade hari utk wanita lagi..lelaki ade???hiihi....ade yg skrg ni berebut2 nk jd 'perempuan'..hah..ape cer tu..



Saya nak tudung bawal

Bismillahirahmanirrahim...



Ternmpak cabutan bertuah ni..hihi..ok da lama x dpt cabutan bertuah..**mmg sokmo je x bertuah..hihi..
Mmg sy peminat tudung bawal..hihi...dr sklh rendah smpai mennegah..smpai msuk u la..hihi..
so kalo boleh harap2 sy yg bertuah..hihi..
sape nk join..mcm biasa klik je banner diatas..
cpt2..tarikh tutup 23 Mac 2012..

Tuesday, 6 March 2012

"Mega Giveaway by Eeda And Rishah"

Bismillahirahmanirrahim...

ok..pagi2 lagi da pegi terjah dan usha blog org lain..
sonok bace blog2 ni..hihi...dpt gak blja mcm2..hihi..
so..tgh jln2 ..tetibe nmpak ade giveaway la..
hihi...ni yg suke ni...
hadiah die pun menarik je..kalo dpt mmg best....dan nk join pun sgt simple...
Ini first time join giveaway..
so ape tggu lg...


Yang buat mende ni mmg mude dr aku..wahh..jeles je rase kan..aku da tua bru nk ade blog..huwaa...
sebab aku join sbb aku pun nk merasa msuk mende alah ni..hihi..dan blogger kt luar sne dpt merasai kehadiran aku..ecece..hihi
apa2 pun kalo korg nk join sila klik je pd banner kt ats tu dan terjah blog diorg..
Tamat pada 25 March..so apaaaa tggu lagi hey..

so utk contest ni aku tag korg ye..
harap korg pun join..
ciksukaberangan
nur nabilah



p/s : doa aku dpt menang..da lama xdpt hadiah..kempunan plak...hihi..

Hari ni, esok, lusa,...lps tu apa????

Bismillahirahmanirrahim....
Alhamdulillah..hari ini aku masih lg dpt menggerakkan jari jemari aku utk menaip...Syukur..

Memandangkan ade 3 hari je lagi aku duk kt kampung..[ sbtu ni da nk balik kl..huhu...]..so aku pun mengambil kesempatan bersantai dgn parents aku..[ cian parents aku duk umh berdua je sbb semue ank duk merantau..huhu..]...so pagi td smpai mlm aku dok berborak ngn diorg..hihi..[ kami sembang tp ade break juga..hihi..]..so tetibe smbil borak tu ade plak persoalan..jeng3..hihi..

SEGMEN AY DAN RR

Bismillahirahmanirrahim...

ni segmen dari blogger Amalina Yaakub dan Rayha Rozi ...




Wahhh..seronok juga berjln2 ke blog org ni ye..hihi..
ok ini plak segmen yg kedua ak join..tq sbb ajak aku..dan aku mmmg excited nk msuk..hihi..
so pada korg yg borink jom la join segmen ni..klik saje pada banner kt ats tu ye jika nk join..
Segmen ni dr 6 Mac - 18 Mac..so cpt2 kan diri korg utk join..hihi..


Segmen : Tambah Follower Sampai Pening

Bismillahirahmanirrahim...

ok..ini first time aku join segmen ni..hihihi..excited gak ni..hihi..
dibuat oleh blogger Miss yaya..

Sebab aku join...hihi..sebab aku terlampau baru lg..aku freshie..hihi...
JOm kasi pening!!!
kalo korg nk join klik je banner kt ats tu ye..

Monday, 5 March 2012

Minat aku pada cikgu.....

Bismillahirahmanirrahim...

Cerita ni berdasarkan pengalamn yg telah dialami oleh aku sendiri...sudah agak lama tinggalkan alam persekolahan..hihi..mesti korg pun rindu nk jadi budak sekolahkan..

Aku mengenali seorg cikgu lelaki pada umur aku 12 tahun..yup...waktu tu aku masih darjah 6..mengenali cikgu bukan sebab dia mengajar aku tp dia menjadi jurulatih utk pasukan elit sekolah..dan ak terlibat dalam mewakili sekolah dalam sukan .... [mmg kuat bersukan aku ni...]
dan memang x dinafikan sebagai budak kecik yg bru nak meningkat remaja pastinya akn ada perasaan minat dan suka tu muncul..begitu gak aku..dan cikgu seorg yg sgt sporting dan melayan semue kerenah pelajar2 nya...myb disebabkan umurnye yg masih mude..lbh kurg dlm 24 thn wktu tu dan die juga merupakan cikgu praktikal disitu....

Sunday, 4 March 2012

Aku Blogger baru...Malunye...

Bismillahirahmanirrahim....


Alamak....
jika terkejut sila tutup mulut..nnti msuk lalat..hihihi...
hihihi..
slpas ak mengoffer kan diri menjadi blogger ni..mcm2 bende ak blaja..so dlm bpe hari ini..ak dok usha blog2 yg otai2..saje suke2 bace diorg punye blog...[ xde keje kan ]....baru ak tau yg dunia blog ni pun ade gak contest2 ni...seriously...mcm sonok je kan....hihihi..bnyak gak contest yg best2 aku tgk...siap hadiah yg best2 gitu..terasa diri ni mcm nk masuk..tp malu bila tgk yg msuk tu sume da berpengalamn..terasa kerdil je diri aku ni..mmg kecikkk je rase..huuhu..ak pun x sampai bpe bulan join mende2 blog ni..huwaaaaaa.....ak tnye pendapat kwn ak yg juga da jd blogger lbih setahun,...dia bgtau kt ak..." ko msuk je..bukan org nmpak pun muka ko..x yah malu2 kucingla...nyampah plak ak.."..pergghh..aku plak yg kene..xpe2...nnti ak msuk ye...sila beri tunjuk ajar..hihihihi....


p/s : mood sentiasa excited nk update blog...yeahh..

satu hari di Jusco....

Bismillahirahmanirrahim...Segala Puji bagiMU Ya Allah Tuhan Semesta Alam...
Syukur Ya Allah kerana Engkau telah memberi peluang kepada ku untuk merasa nikmat hidup..


gamba hiasan dari pakcik google.....
Cerita aku hari ini bermula lepas aku buat decision nk kua date ngn bf aka bestfriend ak yg da lama x jumpe since aku tinggalkan poli dlu..huhu...ok..dlm pkul 2 lbih lps solat zuhur aku n kwn ak brtolak ke jj..lbh kurg pukul 3 ktorg pun smpai..ktorg pun trus g tgk tiket wayang..tkot tiket filem adnan sempit 2 abis la..tup2 pegi.. tggl seat depan je..mmg x la..sakit tengkuk nk tgk..so ktorg decide tgk cite ghost rider....walaupun mcm blur2 ckit psl cite ni..tp beli gak la..hihi..so dpt tiket kul 3.45 pm..ade lg baki 45 minit kitorg mkn kfc..pegi punye pegi mmg penuh mcm ape je..[ org bru dpt gaji ke pe ]...nk x nk g gak la sbb lapo punye pasal..beratur punye la pjg tp naseb ade tmpt nk duduk..fuhh..dugaan2..pastu mkn cpt2 rase mcm nk tercekik sbb x suke msuk panggung wktu org da ade..tu mmg kitorg punye style la..tp kitorg lwt gak gara2 ayam kfc beso sgt..hihi..[ alasan xleh pakai tol ]...pastu msuk tgk org mmg da ramai..pergh..kitorg pun start la mencari2 seat kitorg..bwk kua tiket sbb x ingt seat no bape...C11 dan C12..aikk..da rse cam pelik da coz kalo C tu mksudnye seat depan tu..hampeh..mmg btoi seat depan..perghhh...mcm mne leh bg seat depan ni...td mse beli amik seat blkg..perghhh..sentap abis...nk xnak duit da abis beli so duduk gak la..dugaan lagi...huhu..tp pe2 pun cite tu bestt gak la..hihi..kua je dr panggung g jln2 cuci mata tgk ade sale ke x..hampeh...blom ade lg...Hah!! kt cni la mmg tragis btol bg aku la...huhu..

Friday, 2 March 2012

aliran sastera???

Assalammualaikum...Alhamdulillah....Aku diberi peluang sekali lg untuk tggl di muka bumi ciptaan NYA..


Sila jgn benci ak kalo anda...anda..dan anda tidak baca entri ni smpai abis lg..hihihi..so sila baca dulu ye..


sila fikir dan baca sebelum anda marah sy..hihi..peace no war...
..
ok..tetibe ak tulis pasal bende ni padahal da bertahun tggl kan alam persekolahan..mmg x dijangka.,kenangan datang kembali..chewahh..hihi..
meh ak cite ckit pe bende yg jadi sebenarnya..hihi..act smlm ak naik train ke kl sentral sbb ak nk balik ipoh..so kt dlm koc train tu trnmpak la sorg gadis memakai baju sekolah smbil memegang buku revision yg tebal mengalahkan student IPT..[ ak pun x ade nk bwk buku2 tebal mcm tu ]..tp x kesah la kan..dlm firasat ak myb bdk rajin + budak genius pandai kot...hihi..siap trpampang lg subjek biologi n Kimia..so aku agk2 bdk ni msti form 4 atau form5...so..tetibe..kenangan lama menerjah dlm kepala otak aku.....

Lain dari lain punya cerita

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...