Saturday, 11 February 2012

JADI SENIOR MEMANG MCM NI EK???

Bismilahirrahmanirrahim...
Alhamdulillah...aku dapat bernafas lagi untuk hari ini..syukur...[ jom dgr lgu syukur dr Raihan ]
Well....ade baca tajuk kt ats..so kompem korg pernah jadi senior kan..x kisah la tmpt keje ke, sekolah, kolej atau myb kt dlm mne2 wesite atau forum..msti ade je senior..iaitu org yg terlebih dahulu mkn garam dr kita..[??ek..betul ke??]

So..ade kah anda seorang senior??..[ sila bace kalo terasa ]...



Memandangkan aku juga seorang senior di kolej aku....so kompem2 aku pun tau ape yg sebagai senior rase..mesti rase mcm ade je budak respect kt kita..pastu ade yg try nk usha2 kite...main-main cinta la...plus ade plak yg duk tnye2 soalan kt kita...[ mcm la kita ni tau sgt kan ]..pastu ade plak rase2 tkot nk duk sblh senior..padahal kita x wat pe2 pon..kalo yg laki tu kompem2 la nk ngorat adik2 junior...pastu kasi senior buat ape2 dlu..kononnye bagi respect la...btoi x??..pastu buli membuli ak x sure ade lg ke x zaman ni....hihi....cian kt adik junior....[ aku pun pernah jadi junior ok ]..
So ape yg aku merepek td semuanye berlaku mlm semalam..ya..mlm semalam..ok..mls nk aib kan sesiape kt cni..
Tapi percaya la ckp aku..x guna jd senior bertahun2 tp perangai haprak gak kan...aku pun senior wei..ade ak kesah....so..korg ingt jadi senior boleh ckp hantam je kt junior..pastu leh wat perangai taik plak...lepas tu suruh undi utk pilihan raya kampus...buat manifesto yg bukan2 suruh undi...tp contoh yg baik ade ko kasi...oh..please..x pyh nk buat propaganda la....

nk org pilih anda...tepuk dada tnye selera la bro/sis..
Maaf kalo aku emo ckit..tp btoi x pe yg aku ckp...???
renung2 kan la..

p/s : sape mkn megi die yg terasa kenyang..sekian...peace no war..

1 comment:

  1. Assalamualaikum, cikchamilah.
    Jokeonsalo dengan sukacitanya menjemput kamu untuk menyertai "Kempen anti Valentine's Day" bersama jokeojeonsalo.blogspot.com

    Diharap agar kamu berkesudian untuk menyertai kempen ini. Berminat?

    Mari lihat cara-cara untuk menyertai kempen di http://jokeojeonsalo.blogspot.com/2012/02/kempen-anti-valentines-day.html

    TERIMA KASIH :)

    ReplyDelete

Lain dari lain punya cerita

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...